Työnantajan taloudellisesti tukema liikunnan ja kulttuurin harrastaminen vapaa-ajalla sekä terveellinen lounas työajalla vaikuttaa merkittävästi henkilöstösi työhyvinvointiin. Hyvinvoiva työyhteisö jaksaa paremmin, joka puolestaan lisää yrityksenne tuottavuutta. Näin ollen laadukkaat ja monipuoliset työsuhde-edut ovat niin työnantajan kuin työntekijänkin etu.

Lue artikkeli lounaan merkityksestä henkilöstön hyvinvoinnin ja tehokkuuden lisäämisessä. 

LISÄÄ TYÖHYVINVOINTIA HENKILÖSTÖEDUILLA

Henkilöstöedut ovat edullinen tapa lisätä henkilöstön työhyvinvointia ja sitoutumista sekä parantaa työnantajamielikuvaa. 

Edenrediltä saat välineet lounasedun, liikunta- ja kulttuuriedun sekä työmatkaedun helppoon tarjoamiseen työntekijöille. Delicard-lahjakortilla voit puolestaan palkita työntekijöitäsi tai muistaa yhteistyökumppaneitasi. 

LOUNASETU

LIIKUNTA- JA KULTTUURIETU
TYÖMATKAETU
HERKKU- JA DESIGN-LAHJAKORTTI

Tilaa kortteja  Tilaa seteleitä  Lataa opas

Edenredin työsuhde-edut pähkinänkuoressa

Lounasetu

Edenredin lounasedun maksuvälineisiin kuuluu kaksi korttia ja yksi seteli; Ticket Lounas®- ja Ticket Duo® -kortit sekä Lounasseteli.  Lounaskorttiratkaisuihin sisältyy automaattisesti mobiilimaksuvaihtoehto, eli käyttäjät voivat käyttää maksuvälineenä korttia tai matkapuhelintaan.

96 %25 työnantajista pitää lounasetua tärkeänä │Edenred


Työnantaja voi antaa ravintoedun luontoisetuna tai lounasvähennyksenä:

  • Luontoisetuna maksettu lounasetu on verotettavaa ansiotuloa ja käsitellään ennakkopidätyksen yhteydessä ja palkkakirjanpidossa palkkana. Lounaskortille maksetun edun verotusarvo lisätään palkkaan, jolloin siitä maksetaan henkilökohtaisen veroprosentin mukainen vero. Työnantaja maksaa lounasedusta nimellisarvon, mutta voi vähentää sen verotuksessa.
     
  • Lounasvähennyksessä työntekijä maksaa lounaedusta työnantajalleen verotusarvon 75 % verran, kuitenkin vähintään 6,40 € - tällöin ei synny verotettavaa etuutta. Työnantaja maksaa nimellisarvon ja verotusarvon välisen erotuksen, mutta voi vähentää sen verotuksessa.

    Lue lisää lounasedun verotuksesta sekä edun tarjoamistavoista.
Lounasedun maksuvälineisiin sovelletaan verottajan ohjeita A26/200/2013 Luontois- ja henkilökuntaetujen hankkiminen kohdennetuilla maksuvälineillä sekä A112/200/2013 Luontoisedut verotuksessa. Lue lisää


Ticket Lounas® -kortilla työntekijöille terveellinen lounas │Edenred

Ticket Lounas®
Ticket Duo® -kortilla työntekijät lounastavat ja nauttivat liikunnasta ja kulttuurista │Edenred

Ticket Duo®
Perinteinen Lounasseteli™ on helppo tapa tarjota työntekijöille virkistävä lounas │Edenred
Lounasseteli™

Katso esittelyvideo lounasetukortistamme:
 

Liikunta- ja kulttuurietu

87 % työnantajista tarjoaa henkilöstölleen liikuntaetua. Liikuntaedun tarjoaminen työntekijöille on merkittävästi lisääntynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Yli 70 % työpaikoista on käytössä liikuntaseteli tai vastaava maksuväline. Tutustu artikkeliin henkilöstöliikunnan eduista.

Edenredin liikunta- ja kulttuuriedun maksuvälineisiin kuuluu kaksi korttia ja yksi seteli; Ticket Virike®-, ja Ticket Duo® -kortti sekä Virikeseteli®.

Työnantajan tarjoama työntekijän omaehtoinen liikunta- ja kulttuuritoiminta on säädetty verovapaaksi eduksi. Omaehtoisen kulttuuri- ja liikuntatoimintana annettavan edun verovapaa enimmäismäärä on 400 euroa vuodessa.


Liikunta- ja kulttuuriedun maksuvälineisiin sovelletaan verottajan ohjeita A26/200/2013 Luontois- ja henkilökuntaetujen hankkiminen kohdennetuilla maksuvälineillä sekä 1848/31/2008 Työntekijän omaehtoinen liikunta- ja kulttuuritoiminta verovapaana etuna. Lue lisää

 

 
Katso esittelyvideo liikunta- ja kulttuurietukortistamme:


 

 

Työsuhdematkaetu


Edenred tarjoaa myös työsuhdematkaedulle digitaalisen ratkaisun, Ticket Transport® -kortin.  Työnantajan työntekijöilleen hankkima työsuhdematkaetu on kätevä tapa edistää kestävää liikkumista ja se on myös houkutteleva henkilöstöetu.

Työsuhdematkalippu on verovapaata 300 euroon asti. Lisäksi työsuhdematkalippu on verovapaata tuloa 751 euron ylittävältä osalta 3 400 euroon asti. Veroa maksetaan siis 301-750 euron välil
lä.
 
Kodin ja työpaikan väliset matkat vaikuttavat arjen sujuvuuteen ja sitä kautta hyvinvointiin. Etu on tarkoitettu pääasiassa asunnon ja työpaikan välisiin matkoihin, mutta sitä voi käyttää myös vapaa-ajan matkoilla.

 


 

Delicard

 
Edenredin valikoimasta löytyy myös Delicard-lahjakortti, joka on oiva tapa kannustaa ja palkita työntekijöitä sekä sitouttaa hyviä asiakkaita. Laajasta Delicard-valikoimasta löytyy varmasti sopiva lahjakortti tai herkkupaketti jokaiseen makuun. Valmiiksi teemoitettujen lahjakorttien valikoimasta vastaanottaja voi itse poimia haluamansa tuotteet
.
 

Kaikki lahjakortit saa viimeisteltyä persoonallisella tervehdyksellä ja yrityksen logolla. Lisäksi jokaisen kortin saa sähköisenä eDelicard-lahjakorttina.


 

* Taloustutkimuksen Edenred Finlandille syksyllä 2014 toteuttama tutkimus työnantajien, työntekijöiden ja ravintoloiden mielipiteistä koskien lounasetua. Vastaajat: 1368 työntekijää, 557 HR-eduista päättävää sekä 410 ravintoloitsijaa.

 

Edenred Finland Oy Elimäenkatu 15
00510 Helsinki

Ticket Lounas®/ Ticket Restaurant®, Ticket Duo®, Ticket Mind&Body®/Ticket Virike® and Ticket Transport® cards are issued by PrePay Technologies Ltd, a member of Edenred Group, under license from MasterCard International Incorporated. The cards are valid only in Finland within the network of merchants accepting the cards. Card programmes are managed by Edenred Finland Oy. MasterCard is a registered trademark of MasterCard International Incorporated.

Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa.